به گزارش راهبرد معاصر؛ قیمت دلار روز شنبه ۷ بهمن را با روند کاهشی ۲۰۰ تومانی آغاز کرد؛ اما در ادامه روز این روند برگشت و اسکناس دلار با افزایش ۳۰۰ تومانی به کانال ۵۶ هزار تومانی نزدیک شد. در آخرین معامله نقدی روز شنبه، دلار با قیمت ۵۵ هزار و ۸۰۰ تومان معامله شد.
کارشناسان اقتصادی از ابتدای سال 1402 بارها تاکید کردند که قیمت دلار در ماههای پایانی سال افزایشی است. شکلگیری این روند با آغاز حمله موشکی سپاه به برخی مواضع تروریستی کشورهای منطقه اتفاق افتاد و اکنون بیش از ۱۰ روز است که قیمت این اسکناس پیوسته رشد دارد.
برخی کارشناسان اقتصادی، افزایش درگیری در منطقه خلیج فارس را دلیل رشد تقاضای دلار در بازار ارز کشور میدانند و معتقدند مسائل سیاسی به دلار آرایش صعودی داده است. برخی کارشناسان اقتصادی نیز معتقدند فنر دلار که بارها از ابتدای سال نسبت به جمع شدن آن هشدار داده بودند، رها شده است. آنها به سیاست ارزی بانک مرکزی که فریز قیمت دلار است انتقاد میکنند و معتقدند اقتصاد کار خود را میکند و این روند افزایشی قیمت دلار از ابتدای سال قابل پیشبینی بوده است.
تحلیلگران بازارهای مالی میگویند اگر قیمت دلار در کانال ۵۵ هزار تومانی تثبیت شود، احتمال شکستن سقف قیمتی قبلی وجود دارد. آنها محدوده ۶۰ هزار تومانی را سقف قبلی قیمت دلار در نظر میگیرند و معتقدند انتخابات مجلس و اشتیاق دولت به حفظ قیمت نیز مانع صعود قیمت اسکناس آمریکایی در روزهای پایانی سال نخواهد شد.
گفتنی است قیمت دلار روز شنبه هفتم بهمن ۱۴۰۲ در بازارهای مجاور افزایش داشت. دلار سلیمانیه با رشد هزار تومانی روی رقم ۵۶ هزار و ۷۴۰ تومانی ایستاد. دلار هرات با افزایش ۹۰۰ تومانی به کانال بالاتر راه یافت و با قیمت ۵۵ هزار و ۵۸۰ تومان معامله شد. قیمت درهم امارات با افزایش ۳۰۰ تومانی با قیمت ۱۵ هزار و ۴۵۰ تومانی معامله شد./تجارت نیوز